Home COMERTEC Necessites un assessor?

Necessites un assessor?

Et visitarem, prendrem mesures
i et recomanarem la millor solució perque ho puguis muntar.Compta amb la nostra experiència alhora d'escollir la millor opció per al teu terra. T'explicarem i et mostrarem nous materials, noves solucions constructives i la nostra extensa gamma de parquets i laminats.
 

Un dels nostres tècnics especialistes et visitarà, et farà les propostes pertinents, i s'encarregarà d'elaborar una oferta econòmica de les teves peticions.
 

T'oferim l'execució global del projecte, o la nostra intervenció en alguna de les seves fases. El nostre objectiu és la teva satisfacció, abans, durant i després de la feina realitzada. I si decideixes fer-t'ho tu, et recomanarem la millor solució perquè t´ho puguis muntar.


Com instal · lar terra laminat
El terra laminat té enormes avantatges i qualitats que el diferencien d'altres paviments. A més de que esteticament són atractius, tenen resistència als cops, a la calor, són resistents a ratllades, però sens dubte, una de les principals avantatges és la seva fàcil instal · lació, cosa que fa que qualsevol persona pugui encarregar-se de col · locar el terra laminat al seu llar o oficina per comptar amb un terra robust i resistent que li faci estar tranquil.
 
El sistema de clic del terra laminat és el que afavoreix la fàcil instal · lació assegurant la unió perfecta entre làmines sense necessitat d'adhesius. És per tant, només qüestió de dedicar-hi temps, tampoc molt, i fer-se amb les eines i el material necessari. Avui sempre el tindrem a mà en botigues especialitzades que li facilitaran tot el que necessiti amb l'assessorament de professionals. Només haurà de comprar el material, portar-lo o que l'hi portin a casa i instal · lar per gaudir-ne.
 
Eines a utilitzar
Per a la instal · lació del nostre terra laminat caldrà fer servir estris que tots tenim a la nostra caixa d'eines com metro, cúter, llapis, tisores i cinta americana, però també una serra caladora, un ingletadora i ens serà molt útil una falsa esquadra. Amb tot això i el material a emprar estarem llestos per començar la nostra instal · lació.
 
Consells previs
El primer consell abans de muntar el seu terra laminat és que tingui clara la superfície que ocuparà, intenti fer una visualització i sàpiga que aquest terra laminat es pot instal · lar en qualsevol habitació, ja que a més combina amb tots els estils d'habitatge i amb tot tipus d'accessoris. Coneixent que vol terra laminat ha de triar el millor per a vostè. A la botiga especialitzada no tindrà problema en executar aquest pas i rebrà assessorament pel que fa a terra segons la protecció contra l'inflament del substrat i la qualitat de la unió clic.
 
Així mateix, prèviament a la instal · lació del terra és recomanable donar un tractament previ del subterra col · locant un cortavapor que eviti la pujada de la humitat, és a dir, una capa de polietilè que solaparem en les juntes i fixarem amb cinta adhesiva. A més, per a la insonorització de petjades podem aplicar una escuma especial de 2 mm de gruix.
 
Amb aquest senzill treball previ la nostra habitació estarà preparada per a la col · locació del terra laminat. En primer lloc cal decidir el sentit de la instal · lació. Cal tenir en compte que si orientem les tarimes cap a la font de llum (la finestra) no es detectaran tan fàcilment les juntes. Si l'habitació és estreta, donarem un sentit de major amplitud amb el vetejat disposat paral · lelament a la paret més àmplia. Decidit tot això, és el moment de començar a instal · lar el terra laminat.
 
Instal · lant el terra laminat
El primer pas, encara que sembli obvi, és tenir tot el material a mà. Ordenar prop totes les eines i les làmines. Així, començarem posant les primeres tauletes al costat de la paret, sempre amb una mateixa fila. Si la paret té irregularitats o sortints la marcarem amb una esquadra i la retallarem amb una serra de calar.
 
Quan arribem a l'última tauleta de la fila la marcarem. Col · locarem una làmina amb la llengüeta recolzant contra la llengüeta de la fila instal · lada deixant un buit de 10 mm respecte a la paret com a junta de dilatació. Ajudats per una esquadra marcarem la línia de tall amb un llapis i la tallarem a mida a la guillotina. Un cop tallada i col · locada, podrem començar la següent fila amb el que ha sobrat de la làmina que hem tallat.
 
Per assegurar el buit de 10 mm amb la paret és important que fixem falques en els extrems i laterals per així assegurar el buit i mantenir en tot moment la junta de dilatació. A partir de llavors podrem continuar amb les següents files de tauletes, les quals encaixarem amb el sistema de clic inserint i girant o mitjançant un lleu cop. És la gran avantatge d'aquest tipus de terra quant a la seva instalació, va lliscant un panell dins d'un altre, sense necessitat de cola, pel que és ràpid i generar desordre. Tanmateix, també hi ha una altra modalitat amb unions enganxades.
 
Lògicament, caldrà prestar atenció a elements com el marc de la porta. Quan arribem a aquest punt, col · locarem una làmina sobrant davant del marc i retallarem la forma amb una serra de costella, Repassant després amb un enformador. Així mateix, al llindar de la porta instal · larem un perfil de compensació per alleujar el desnivell que es produeix. Col · locarem el rail inferior, instal · larem sobre la làmina i acabarem cargolant el perfil de forma obliqua.
 
Ajustar l'última fila i el rodapeu
L'altre punt clau en la instal · lació del terra laminat és ajustar l'última fila de tauletes, cosa que ha deixat de tenir dificultat avui en dia mitjançant un nou ajustador de laminat que té en compte de forma automàtica la junta de dilatació i transfereixi a la làmina els traçats de la paret. És una eina molt senzilla que trobarem també a la botiga especialitzada.
 
El següent pas serà mesurar el sòcol amb una falsa esquadra. Es col · loca en una cantonada adherin-la a banda i banda fins que notem que estan fixats a la paret, un dels seus costats indica el biaix de l'entornpeu i ajustarem la serra de ingletar mitjançant la falsa esquadra. Si fabriquem els nostres propis entornpeus podrem a més crear una canaleta a mida per a cables, encara que el més còmode és comprar els sòcols ja fabricats, el qual es col · loca mitjançant l'aplicació d'una cola elàstic per la part posterior perquè quedi unit a la paret, tot i que sempre tenint en compte el biaix en les cantonades.
 
Quedaran encara alguns detalls per executar com si hem de separar una habitació amb tarima flotant d'una altra que no la té, per al que hi ha peces especials separadores que es col · loquen fàcilment amb adhesiu.
 
Per acabar, és útil aplicar una massilla en les irregularitats que puguin existir entre el rodapeu i la paret, ja que es genera una ranura que podem tapar amb un segellador acrílic.
 
Realitzats tots aquests passos, la nostra habitació a la nostra llar o lloc de treball comptarà amb un terra nou, bonic i resistent del que poder gaudir.